NIEUW ! Je kan nu inschrijven voor de webinar 'Tips & Tricks om evidence-based te handelen in de dagelijkse dieetpraktijk'. Meer info en inschrijving. De webinar is een samenwerking tussen UCLL, Les Diététcien-ne-s, VBVD en Ebpracticenet.

7 juli 2020. Nieuwe dieetrichtlijn chronische nierinsufficiëntie stadium 3 en 4, bij volwassenen gepubliceerd.
De richtlijn is gevalideerd en goedgekeurd door CEBAM, en ondersteunt diëtisten bij het evidence-based handelen in hun dagelijkse praktijk. In het voorjaar 2021 zullen groepsessies georganiseerd worden omtrent de richtlijn. Meer informatie volgt op deze website.  De richtlijn kan je hier raadplegen. 

4 maart 2020: studiedag interdisciplinair werken in de zorg.
Interdisciplinair werken is nu nog vaak een term, maar in de toekomst een werkwijze. Tijdens deze studiedag kom je alles te weten van praktische tools, platformen tot best practices en noden bij de bevolking. Deze dag is bestemd voor iedere zorgverlener die interdisciplinair werkt of in de toekomst meer interdisciplinair wil gaan werken. De studiedag gaat door te Campus Gasthuisberg, Leuven. Meer info en inschrijvingen.

15 februari 2020: Workshop Efficiënt betrouwbare informatie opzoeken op de diëistenbeurs van VBVD
In de workshop gegeven door Marieke Vanneste (Ebpracticenet) en Erika Vanhauwaert (UCLL & VBVD commissie evidence-based diëtetiek) kom je meer te weten hoe je efficiënt kan opzoeken voro de dagelijkse dieetpraktijk.
Zondag 24 november 2019 van 10 tot 16u: Dag van de Wetenschap
Schrijf je in voor de workshop ABC van de gezonde voeding, een initiatief van KU Leuven, Healthy Heart Fund, UCLL Expertisecentrum Health Innovation & UCLL Techniek- en Wetenschaps Academie in kader van de Dag van de Wetenschap. Kom onze voedingsproeven ontdekken in het Radiohuis van Leuven.