Professionele bachelor opleiding voedings- en dieetkunde
In de opleiding voedings- en dieetkunde wordt u in drie jaar opgeleid tot diëtist.
Via keuzetrajecten kan u zich verder verder verdiepen in de klinische diëtetiek, gezondheidsbevordering of levensmiddelentechnologie.

Een diëtist een een erkende zorgprofessional die voedingsadvies geeft voor alle leeftijdsgroepen of patiënten begeleid met verschillende aandoeningen. Communicatie, wetenschappen en evidence-based handelen zijn een flinke basis voor een diëtist.

Infodagen 2019-2020
- 9 tot 11 januari 2020, Leuven
- 13 tot 15 februari 2020, Genk

Navormingen
1. Veilig, lekker en creatief koken bij voedselallergieën en -intoleranties.
Wanneer: woensdag18 december 2019 van 9u tot 16u30
Locatie: UC Leuven-Limburg, campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven
Organisatie in samenwerking met de Allergie-diëtisten en Lento Hasselt.
Inhoud: In onze hedendaagse samenleving lijkt het aantal mensen met een voedselallergie en/of intolerantie toe te nemen. Kook jij voor anderen, krijg je soms de vraag rekening te houden met allergieën en intoleranties, geef je les over voeding aan toekomstige koks of verzorgend personeel, dan is deze vorming zeker interessant voor jou. In de navorming worden de meest voorkomende problematieken besproken, etiketten en levensmiddelen bestudeerd, vervangproducten voorgesteld.
Kostprijs: opleiding inclusief lunch: 95 euro. Klik hier om in te schrijven. Meer info Greet Schoofs.

2. Voeding van het jonge kind en de adlescent: handvatten voor de diëtistenpraktijk 
Permanente vorming met getuigschrift voor diëtisten, studenten voedings- en dieetkunde welke 140 SP behaalden, vroedkundigen, verpleegkundigen en pediaters kunnen inschrijven..
Wanneer: 5 lesdagen en 1 dag assessment tussen 25/2/2020 en 26/5/2020.
Locatie: De opleiding is een samenwerking tussen UC Leuven-Limburg en Thomas More Life Sciences campus Geel. Drie dagen van de opleiding gaan door te Life Sciences Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel en drie dagen gaan door te UC Leuven-Limburg, Campus Gasthuisberg, Herestraat 49 te Leuven.
Inschrijven: voor 4 februari 2020, contactpersoon: Greet Schoofs.
Klik hier voor meer informatie, het volledige programma, en de kostprijs.

3. Studiedag: interdisciplinair werken in de zorg
Interdisciplinair werken is nu nog vaak een term, maar in de toekomst een werkwijze. Tijdens deze studiedag kom je alles te weten van praktische tools, platformen tot best practices en noden bij de bevolking. Deze dag is bestemd voor iedere zorgverlener die interdisciplinair werkt of in de toekomst meer interdisciplinair wil gaan werken. De studiedag gaat door te Campus Gasthuisberg, Leuven.
Wanneer: 4 maart 2020, van 13u30 tot 17u
Locatie: Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, Leuven.
Programma en inschrijvingen. Contactpersoon: Erica Rutten.

Volg de opleiding voedings- en dieetkunde op facebook.
Internationale week en open lesdagen
Maart 2020.
Save the date symposium: 4 maart 2020